Μπορώ να απαλλαγώ από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος;

Σε πόσο χρόνο;
Με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90% από τη πρώτη βδομάδα μειώνεται δραστικά η επιθυμία για κάπνισμα και στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργείτε αίσθημα απέχθειας για κάτι που μας "ευχαριστούσε" μέχρι τώρα.

Πως επιτυγχάνεται;
Ο μηχανισμός του φυσικού εθισμού βασίζεται στο οτι:
H νικοτίνη τεχνητά εμποδίζει την παραγωγή των ενδορφινών και έπειτα της ντοπαμίνης, ορμονών - νευροδιαβιβαστών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την "ηρεμία" μας.

Ο οργανισμός μας αναγνωρίζει τη νικοτίνη σαν υποκατάστατο των συγκεκριμένων ορμονών – νευροδιαβιστων.
Έτσι μπλοκάρει τη φυσική έκκριση της ενδορφίνης και της ντοπαμίνης.
Το υποκατάστατο - νικοτίνη δίνει την εντύπωση ότι τις αντικαθιστά.

Στην πραγματικότητα, ο καπνιστής δε χρειάζεται την νικοτίνη αλλά το αίσθημα στέρησης είναι αποτέλεσμα  από την έλλειψη ενδορφίνης και ντοπαμίνης.

Με την εφαρμογή της μεθόδου επιτυγχάνουμε την οργανική απεξάρτηση από τον εθισμό του καπνίσματος μειώνοντας την εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Έτσι βελτιώνουμε  την ευεξία του ατόμου βοηθώντας αποτελεσματικά να καταπολεμηθούν οι παρενέργειες του συνδρόμου στέρησης από τη διακοπή του καπνίσματος όπως η νευρικότητα, η οξυθυμία και η υπερβολική όρεξη.   

Έχει παρενέργειες;  Θα πονέσω;
Είναι μια ιατρική μέθοδος που πρακτικά στερείται παρενεργειών.
Με μια ανώδυνη  τεχνκή σε συνδιασμο με εφαρμογή laser αλλά και ωτό-βελονισμου για πιο δύσκολα περιστατικά ο ασθενής καταφέρνει μέσα απο μια ευχάριστη και χαλαρωτική διαδικασία να απαλλαγεί από το κάπνισμα.

Ναι αλλά ανησυχώ για το βάρος μου. Δεν θέλω να πάρω κιλά.
Ο βελονισμός έχει το πλεονέκτημα επειδη είναι και μια μέθοδος ελέγχου του βάρους να περιορίζει την αύξηση του μετά την διακοπή καπνίσματος.
Επιπρόσθετα ρυθμίζει και την ευερεθιστότητα, την αϋπνία αλλά και την αδυναμία συγκέντρωσης που προκαλεί η διακοπή της νικοτίνης.  

Το κόστος ειναι μεγάλο;  
Η απόσβεση για ένα μέσο καπνιστή γίνεται από το πρώτο μήνα διακοπής αν αναλογιστεί κανείς το μέσο κόστος ενός πακέτου τσιγάρων.

 
 
 

Ενημερωτικό δελτίο

Ακολουθήστε μας

facebook atwitter agplus a