Ο Βελονισμός κατά της Παχυσαρκίας

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, υποφέρουν από παχυσαρκία.

Ο βελονισμός έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τα κενά αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αποτελώντας την ιδανική λύση για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά τους.

Η σωστή εφαρμογή του βελονισμού μόνον από ιατρούς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι απαραίτητη τόσο για την κλινική συνεκτίμηση ενός προβλήματος με βάση την κλασική ιατρική όσο και την αποφυγή παρενεργειών.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUROSTAT), τα ποσοστά παχυσαρκίας ποικίλουν στην Ευρώπη και κυμαίνονται μεταξύ 39,6% - 56,7% για τις γυναίκες και 51% - 69,3% για τους άνδρες, ποσοστά ιδιαίτερα υψηλά αν αναλογιστεί κανείς τη σχέση της παχυσαρκίας με αυξημένο κίνδυνο για μία σειρά από σοβαρές ασθένειες.

Οι αιτίες εμφάνισης της παχυσαρκίας είναι ποικίλες, με εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες και πολλοί κλάδοι του τομέα της υγείας έχουν κάνει μελέτες και αναλύσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Ο βελονισμός έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τα κενά αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αποτελώντας την ιδανική λύση για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά τους γρήγορα, αποτελεσματικά, μόνιμα και χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία τους.

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας ολοκληρωτικά και σε βάθος χρόνου, η θεραπεία οφείλει να είναι εντατική και περιλαμβάνει:

1) Ηλεκτροβελονισμό - Σωματοβελονισμό:

Χρησιμοποιούνται λεπτότατες, αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης από χειρουργικό ατσάλι (δεν ξαναχρησιμοποιούνται ούτε στον ίδιο ασθενή) σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός εφαρμόζοντας συγκεκριμένη συχνότητα ρεύματος, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Είναι μια μέθοδος ανώδυνη και παρέχει σημαντική βοήθεια στη διαχείριση του stress, την κατακράτηση υγρών, την αύξηση του μεταβολισμού και στην τόνωση του ασθενούς.

2) Ωτοβελονισμό:

Με τον ωτοβελονισμό επιτυγχάνεται ελεγχόμενη διακοπή της όρεξης ώστε το άτομο να ακολουθήσει τη διαιτολογική υποστήριξη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Ο ωτοβελονισμός είναι επίσης ο κυριότερος σύμμαχός μας στη διαχείριση του άγχους, των φοβιών και των εξαρτήσεων όπως η βουλιμία. Αποτελεί απαραίτητο στήριγμα σε κάθε θεραπεία.

3) Λιπόλυση με την μέθοδο Needle - Cavitation (Αναίμακτη λιποαναρρόφηση).

Τοποθετούνται λεπτότατες, αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης υποδόρια στις περιοχές όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος.
Οι βελόνες συνδέονται με ειδική συσκευή που διοχετεύει ρεύμα συγκεκριμένης συχνότητας ώστε να επιτευχθεί λιποδιάλυση και σύσφιξη.
Η τεχνική αυτή είναι ανώδυνη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις τοπικής συσσώρευσης λίπους.

4) Διαιτολογική υποστήριξη - Εβδομαδιαίος έλεγχος προόδου του προγράμματος:

Στον χώρο του ιατρείου γίνεται αρχικά καταμέτρηση του σωματικού βάρους, λιπομέτρηση, καθορισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και μέτρηση των ενεργειακών αναγκών του ασθενούς μία φορά την εβδομάδα.
Το διαιτολόγιο το οποίο χορηγείται είναι εξατομικευμένο και το διαμορφώνει ο ιατρός μαζί με τον θεραπευμένο.
Προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ασθενούς και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε σε συνδυασμό με τον βελονισμό να δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.
Αποφεύγεται οποιαδήποτε εξεζητημένη δίαιτα και οι ιατροί βελονιστές προτρέπουν τους θεραπευμένους να γυμνάζονται, να πίνουν πολλά υγρά.

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 45-60 λεπτά και ένας ολοκληρωμένος κύκλος θεραπείας αποτελείται από 12 επισκέψεις με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον στην αρχή της θεραπείας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο ασθενής χαλαρώνει σε ένα όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον και απολαμβάνει τη θεραπεία του.
Η απώλεια βάρους κυμαίνεται από 5-12 κιλά και εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση που βρίσκεται ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου (είναι διαφορετικός) για τον καθένα μας.

Με τον βελονισμό, ενεργοποιώντας και διατηρώντας ένα καλά ρυθμισμένο μεταβολισμό, περιορίζοντας το αίσθημα της πείνας που προκαλούν διαφορές εξαντλητικές και ανθυγιεινές δίαιτες που κυκλοφορούν και κάνοντας την αναίμακτη λιποαναρρόφηση, έχουμε να σας προσφέρουμε τον πιο ολοκληρωμένο, ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Εσείς σκοπεύετε να παραμείνετε στα ίδια κιλά;

 
 
 

Ενημερωτικό δελτίο

Ακολουθήστε μας

facebook atwitter agplus a